KYLLÄ KELPAA TAAS AJELLA

iStock_000006261151XSmall.jpgKyllä kelpaa taas ajella työmatkoja omalla autolla. Verottaja  nosti  tälle vuodelle ns. kilometrirahoja jälleen kokonaisella sentillä!

Tämä huikea sentin korotus  on ilmeisesti verottajan näkökulmasta katsottu riittäväksi vastaiskuksi jatkuvasti kohoaville polttoaineiden hinnoille.

Totuus on kuitenkin se, että omaa autoa työmatkoihin käyttävälle autoilijalle ajaminen on tullut vuosi vuodelta kannattamattomaksi. Euroon siirtymisen jälkeen esim. auton huoltokustannukset ovat nousseet kohtuuttomiin hintoihin.

Kuka sitä nyt markka- aikaa haikailisi, mutta nykyinen autokorjaamojen tuntiveloitus 90 euroa on yli viissataa mummonmarkkaa. Nykyisillä hinnoilla olisi jäänyt moni vanha auto korjaamatta. Viidellä sadalla, kun sai vanhaan hyvään aikaan ihan toimivan ”corollan” menopeliksi, mutta nyt ei 90 eurolla saa edes kunnollisia pyyhkijöitä autoonsa.

Oikeasti nää verottajan määrittelemät korvaukset on surkuhupaisia. Jos ajat 10 000 km  työmatka-ajoa, niin sehän tekee huikeat 100 euroa enemmän kilometrikorvauksia kuin viime vuonna.

Ottikohan verottaja laskelmissaan huomioon, että uusi vuoden alusta käyttöön otettu E-10 polttoaine on tehottomampaa, joten kulutus lisääntyy ja autoilijoiden lasku kasvaa… eipä tainnut ottaa.

Mutta, ettei tämä nyt yhtä työläisen juhlaa olisi, niin verottaja päätti pienentää  ateriakorvausta 50 sentillä, kun ravintolaruokailun arvonlisävero laski selvästi viime kesänä. Ken huomasi tämän hintojen alennuksen niin kertokoon!

Annosten hinnat nousivat taas vuoden alusta 30 senttiä, totesi työmaan sähkömies tänään Teboililta palattuaan, joten se siitä hintojen alennuksista.

Jätä kommentti

css.php