POSITIIVINEN TAKINKÄÄNTÄJÄ

Jyrki_Katainen_206362b.jpgVielä pari kuukautta sitten valtiovarainministerinä toimiva Jyrki Katainen ei nähnyt harmaata taloutta Suomessa sellaiseksi ongelmaksi, että valtion taholta olisi  aihetta  ryhtyä järeämpiin toimiin sen vähentämiseksi.

Opposition tekemään  harmaata taloutta koskevaan välikysymykseen, hallitus sai totuttuun tapaaan luottamuksen eli harmaa talous tai paremmin sanottuna rikollinen toiminta sai jatkua työmarkkinoilla entiseen malliin.

Vastauksessaan hallitus toteaa, lainaus hallituksen vastauksesta:

”Taistelu harmaata taloutta vastaan ollut selkeää painopiste tällä vaalikaudella ja erityisesti tämän hallituksen hallitusohjelmassa. Taistelemme harmaata taloutta vastaan, koska puolustamme samalla hyvinvointiyhteiskuntaamme.”

Todellisuudessa harmaa talous eli virolainen halpatyövoima on lisääntynyt roimasti esim. rakennustyömailla tällä vaalikaudella.

Nyt kansan rakastama ”työväenliikkeen johtaja” kaivaa työrukkaset taskustaan ja toteaa, että harmaa talous on vitsaus joka vie verotuloja ja vähentää työpaikkoja.

Aikooko Jyrki todella ottaa ”härkää sarvista” ja muuttaa sanat teoiksi?

Harmaan talouden torjumiseen tarvitaan koko eduskunnan yhteistä tahtoa, jotta tämä kilpailua vääristävän rikollisjoukon toiminta saadaan kuriin. Kataisen mainostamia harmaan talouden torjuntaan käytettäviä virkoja on lisättävä heti vaalikauden alussa satoja, mikäli tätä ongelmaa aiotaan saada vähennettyä Suomesta.

Eniten, henkilökohtaisesti, olen ihmetellyt Elinkeinoelämän keskusliiton ja työnantajien rauhallista suhtautumista harmaata taloutta harjoittavien yritysten saamiin vääristyneisiin kilpailuetuihin.

Onko ns. rehellisesti veroja maksavilla yrityksillä vääristyneestä kilpailusta huolimatta mennyt taloudellisesti niin hyvin, ettei se ole lähtenyt aikaisemmin painostamaan hallitusta kitkemään harmaata taloutta?

Kun Suomessa puhutaan harmaasta taloudesta tuntuu, että monet yhdistävät sen toisenlaisiin talousrikoksiin kuin mitä tämä rikollinen veronkierto todellisuudessa on ravintola-alalla ja rakennustyömailla. Valtion saamatta jäämillä sadoilla miljoonilla euroilla olisi paljon käyttöä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan hyväksi.

Kommentti artikkeliin “POSITIIVINEN TAKINKÄÄNTÄJÄ”
  1. Sami Varsell sanoo:

    Ei Katainen ole takkia kääntänyt. Sama harmaata taloutta suosiva linja jatkuu näennäisistä muutoksista huolimatta.

    Hallitus on panostamassa jälkikäteisvalvontaan, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että rikollisesti hankitut voitot ehditään hyvin kotouttaa ulkomaille verottajan tavoittamattomiin ja samat taustatoimijat voivat tulla Suomeen uudella nimellä uusien työntekijöiden kera kerta toisensa jälkeen pelkäämättä seuraamuksia.

    Tilaajalla ja pääurakoitsijallakan ei ole hädän päivää, kun sanktiot ovat niin olemattomia, että urakat kannattaa teettää hämäräfirmoilla, jotka eivät hoida työnantaja- eikä muitakaan velvoitteita.

    Kataisen rehellisten yrittäjien ja kansantalouden puolesta vuodattamat kyyneleet ovat pelkkiä krokotiilin kyyneliä vailla todellista halua kitkeä talousrikollisuutta. Kyllähän nämä rinnakkaismarkkinat ovat epäilemättä lähempänä kokoomusideologiaa kun nämä säädellyt markkinat.

Jätä kommentti

css.php