LOISTAVA TALVIKLASSIKKO

Olympiastadionilla pelattu jääkiekon SM-liigaottelu oli ihan loistavaa ja ennennäkemätöntä kiekkoviihdettä Suomessa. Talviklassikko nimeä kantava ottelu Jokerit- HIFK jossa oli yli 36 000 katsojaa takasivat  tunnelman vailla vertaa.

Tämä kansanjuhla oli todellinen lähtölaukaus kohti kevään SM-liigan pudotuspelejä ja odotettavissa on huikea kiekkokevät kansallispelimme parissa. Tätä on saatava ehdottomasti jatkossa lisää.

Tämänlaiset tapahtumat yhdistävät ihmisiä, kun katsomossa huutavat kannattajat kannustavat omaa suosikkiaan, erilaisista elämäntilanteista huolimatta, sulassa sovussa. Tarkoitan tällä sitä, että tittelit on syrjässä ja katsomossa omaa joukkuetta kannustetaan yhdessä rintamassa.

Voisiko puhua yhteisöllisyydestä ,mitä Me suomalaiset tarvitsisimme huomattavasti nykyistä enemmän.  Sillä eihän meillä Suomessa oikeasti  niin huonosti asiat todellisuudessa ole kuin sanotaan.

Ystäväni, joka palasi kolmen viikon matkaltaan Brisbanesta keskeltä Australian hirmumyrskyjä, kertoi miten hirmumyrsky oli yhdistänyt ihmisiä hädän keskellä. Täytyy vain tapahtua jotain ennennäkemätöntä hyvässä tai pahassa ennenkuin ihmiset ikään kuin löytävät toisensa.  Eilen sitä eräänlaista yhteisöllisyyttä nähtiin Olympiastadionilla positiivisessä mielessä.

Onneksi meillä Suomessakin on näitä  ”Hjallis” Harkimoita, jotka osaavat järjestää tällaisia kansanjuhlatapahtumia. Tämänlaiset kiekkotapahtumat kannattaisi järjestää myös Lahdessa ja Hämeenlinnassa, katsojia riittäisi aivan varmaan täällä maakunnissakin.
Kai tässä fiilareita nostattaa entisestään, kun oma suosikki IFK sai todella makean voiton Jokereista.

Nyt vielä vuoden 1995 kiekkobuumi päälle ja lätkän maailmanmestaruus Suomeen taas pitkästä aikaa niin Me ollaan taas sankareita kaikki…

4 kommenttia artikkeliin “LOISTAVA TALVIKLASSIKKO”
 1. Heikki Koskela sanoo:

  Terve!
  Varmaan hyvä matsi!
  Oma kokemukseni klassikosta on Rinkelinmäeltä loppuvuodelta -73 tai alkuvuodelta -74. Kerholla, joka silloin pelasi divarissa, oli ystävyysottelu Tsheljabinsk Traktorin kanssa. Toisessa erässä lunta pukkasi niin paljon, ettei kiekkoa näkynyt ollenkaan. Ottelu keskeytettiin ja peruutettiin. Porukat valuivat rinnettä kaupungille päin eikä kukaan protestoinut. Siinä oli tyyliä.
  Kiekkoterveisin Hessu K.

 2. Pohojalaanen sanoo:

  Onhan tuo jääkiekkoyhteisöllisyys tietysti ihanaa. Mättävät asiantuntijat toisiaan turpaan pelin jälkeen niin, että poliisia tarvitaan kyydittämään antajia ja ambulanssit vievä saamapuolella olleita. Antaa mennä vaan noin. Mutta tuo jorina ”kansallispelistä” ei mene läpi. Johan nyt on. Jääkiekko muka Suomen kansallispeli? Kyykkäkö muka kyykkyyn? Entäs tikanheitto? Tule apuun Soini!
  Kannatan ulkojäällä pelaamista. Nyt vaan jonnekin Ojoisten kentälle ”klassikko”: urheilu vastaan teatteri vaan pystyyn, niin 20 000 katsojaa tietysti heilahtaa paikalle, vaikka joukkoliikenne niin huonoa kuulemma onkin. Pubin tuntumassa jatkot.

 3. Juha Kari sanoo:

  Terve Heikki!
  Kyllä kiekkoklassikko Kerho vastaan Pelsut vetäisi porukkaa katsomot täyteen täällä Hämeessäkin. Niin jos toi Pelsut nyt ylipäätään pysyy liigassa.
  Kiekkoterveisin Juha

 4. Juha Kari sanoo:

  Jääkiekko on katsojaluvuiltaan ylivoimaisesti suosituin laji suomessa tällä hetkellä ja siinä mielessä kansallispeli. Itse pelistä voi tietenkin olla montaa mieltä.

  Ei taida Soini keritä nyt apuun tässä asiassa. On varmaan Timolla vaalikiireitä, kun on niin paljon kopioitavaa muiden puolueiden vaaliohjelmista.

  t. Juha Kari

Jätä kommentti

css.php