”PERSUKOPIOINTIA”

On mielenkiintoista nähdä miten käy Perussuomalaisten kannatukselle, kun tämä omaksi vaaliohjelmaksi otettu ilmastomalli  osoittautuikin samaksi kuin vuosi sitten Metalliliiton eduskunnalle jättämä lausunto. Kopioinnilla, kun sanotaan olevan lyhyet jäljet…vai miten se vanha sananlasku nyt menikään.

Persujen tai itseasiassa Soinin ei ole tarvinut tehdä mitään huikean kannatuksen nousunsa eteen. Kansan villitsemiseen on riittänyt pelkkä  suunsoitto ja kriittiset kannanotot kuten Hirvisaaren blogikirjoitus ”Kikkarapäälle kuonoon” jossa Hirvisaari totesi, että ehkä kikkarapää sietikin saada läksytyksen tai Jussi Halla-Ahon kirjoitus joka kuului: ”Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.”

Näitä em. blogien ”vaalijulistuksia” ei muuten ole matkittu muilta puolueilta. Niistä huokuu aito Perussuomalaisuus.

Amatöörimäisen kopioinnin tökeryys paljastuu kiistatta, kun kaikki kirjoitusvirheetkin Metalliliiton tekstistä on kopioitunut Persujen ”uuteen” puolueohjelmaan.

Katsellessani Perussuomalaisten vaihtoehtoa harmaasta taloudesta näkee, että Rakennusliiton verkkosivuilla on vierailtu ahkerasti. Ei Persuilla siinäkään asiassa mitään uutta kerrottavaa ole.

iStock_000006324651XSmall.jpgOdotan mielenkiinnolla paljastuuko näitä vaalityömies Putkosen kaltaisia  ”uusia” vaaliohjelmia ja Soinin malleja lisää seuraavien kuukausian aikana, kun puheenjohtaja Timo Soininkin on pakko kertoa Persujen ohjelmasta vaalitenteissä.

Nyt ei äänestäjien kannata hötkyillä, kun valitsee oikeaa ehdokasta, sillä lisää mielenkiintoisia paljastuksia on vielä varmasti luvassa. Ainakin minä suosittelen äänestyspäiväksi varsinaista vaalipäivää 17.4.  Neljä vuotta on pitkä aika katua hätiköiden tehtyä äänestyspäätöstään etenkin jos huomaa tulleensa huijatuksi.

Päätöstä miettiessä ota Härkää sarvista…www.juhakari.fi

9 kommenttia artikkeliin “”PERSUKOPIOINTIA””
 1. Ismo Soukola sanoo:

  Niin, ei se nyt aivan putkeen mennyt.

  Mutta kun kopioista puhutaan, niin otettakoon huomioon myös se, että suuret puolueet ovat useaan kertaan eri vaaleissa luvanneet mm. hyvää vanhustenhoitoa, korotuksia eläkkeisiin, lapsiperheiden aseman parantamista, työllisyyden lisäämistä jne jne jne jne.

  Vaaleista toiseen samat jorinat! Eikö se ole sellaista kopiointia, johon kannattaa näissä vaaleissa äänestämällä ottaa kantaa. Varsinkin, kun edellä luvatuista vain rippeet ovat toteutuneet.

 2. Hyvä piikki Habanerolta! Nuo Hirvisaaren ja Halla-Ahon kirjoitukset kääntyvät heitä itseään vastaan vielä. Uskomatonta shaissee kuitenkin viittivät kirjootella.

  Persut vastustavat tai kannattavat kaikkea mistä saavat kannatusta ja sitten muuttavat suuntaa lennossa jos sattuu kansan mieli muuttumaan.

  Persuilta puuttuu pitkän linjan näkemykset ja rohkeus asioiden hoidossa. Taantumuksellisuus ei mielestäni osoita kovin suurta rohkeutta tai vaadi tulevaisuuden syvällistä pohtimista.

  Tämä porukka hakee vain helppoja ratkaisuja ja mielistelee äänten toivossa kansan syviä rivejä. Sinänsä itse pidän perussuomalaisten nousua politiikkan väriläiskänä ja herätteenä joka saa tavallisen kansan taas kiinnostumaan politiikasta.

  Itse asioiden hoitoon Persut tuskin tuovat mitään uutta, saati muuttavat valtarakenteita muuta kuin hetkellisesti hämmentäen – valta ja vastuu rapauttaa ja hajottaa myös tämän porukan, katsokaa vain. Tulee tiukka paikka kun pitää alkaa oikeasti tekemään/päättämään jotain eikä vain saa huudella puskista. Niin ja sitten tulee se vastuu tehdyistä päätöksistä – tämä onkin sitten aivan uusi kokemus ja haaste perussuomalaisuudelle.

  Marko ”Romppu” Romppanen
  Riihimäen viherpeippo

 3. Jur.kand. sanoo:

  Miksi sossut, sosialidemokraatit, kopioivat Karl Marxin ”Pääoman” opit 1840-luvulta? Eikö olisi riittänyt, että kommunistit kopioivat? Miksi vihreät kopioivat 1950-luvulla Hitlerin vihreät aatteet, kuten 1950-luvulla kohistiin Länsi-Saksassa? Miksi Amerikan hihhuliuskonnot, metodismi, baptismi jne otettiin hurmioituneina vastaan 1900-luvun alkupuolella Suomen satamakaupungeissa, levitäkseen sisämaahan, kun meillä oli käyvät valtionuskonnot, evankelisluterilainen kirkko ja ortodoksikirkko. Hyvinpä kelpasi merkantilismikin 1700-luvun lopussa kopioitavaksi; oliko se Adolf Ivar Arvidssonin tuomana? Ja Luther muka loi ja puhdisti uuden uskonnon; kopioi katolisen maailmanuskonnon. Ja rokkikin Amerikasta kopioitiin, vaikka meillä soi tango ja kansanmusiikki!

  PATA KATTILAA SOIMAA

 4. työläinen sanoo:

  Tekivätpä PerSut ihan mitä tahansa, eivät he voi olla missään tapauksessa huonompia kuin tamänhetkiset puolueet.
  Vihreät katoavat hallituksesta, se on jo tiedossa, mutta katoaako SDP mukana?

 5. Juha Kari sanoo:

  No ei Persuja voi huonommiksi sanoa. Mutta ei Persuilla ole tähän mennessä mitään uudistuksia esille tullut. Maahanmuuttovastaisuudella ja Suomen lipusta puhumalla on saatu kansa villiintymään.

  Nyt ensimmäinen ”oma” julistus joka oli jo vuosi sitten muiden kertomaa.

  Positiivisenä asiana tässä on, että nämä kolme ns. suurta puoluetta joutuvat tunnustamaan epäonnistuneensa poliittisella rintamalla. Kansan usko horjuu…Mielenkiintoiset vaalit tulossa!

  t. Juha Kari

 6. Jur.kand. sanoo:

  Perussuomalaisetko huonompia? Akateemisin eduskuntaryhmä, jossa 70 % kansanedustajista on korkeakoulututkinnon suorittaneita: On parikin valtiotieteen maisteria, varanotaari, varatuomari, filosofian tohtori jne. Uudet kansanedustajaehdokkaat ovat muiden puolueiden ehdokkaita myös korkeammin koulutettuja, uratohtoreita ja -professoreita. Perussuomalaisten kahden kuukauden takainen varatuomari Raimo Vistbackan esittämä ryhmäbudjettipuheenvuoro oli jämerä, leikkauksilla höystettynä ja linjasi myös vaalien jälkeistä aikaa. Perussuomalaiset saivat läpi perustuslakivaliokunnan tulkinnan jälkeen äänestyttää Britannian aatelistolle ns Thatcher-klausuulin perusteella joka vuosi myönnettävän 74 miljoonan euron liittymistuen Suomelta. Ensi vuonna varmasti palataan asiaan. Vasemmistoliittokin puolsi tukea suurmaanomistajille, vastustaen siis perussuomalaisten tuen poistamisvaaatimusta. Tiedoksi, että juuri fiksut, koulutetut ihmsiet äänestävät perussuomalaisia.

 7. Jur.kand. sanoo:

  Sosialidemokraatit ovat vahvimmillaan juuri nyt: on kolme sosialidemokraattista puoluetta, punertava, vihertävä ja sinisenharmaa, jotka ovat hallinneet maata kohta 50 vuotta. Kaikki ne kannattavat maallistuneesti kaavailtua sukupuolivapaata avioliittoakin. Sinisenharmaan puoluejohtaja Jyrki Katainen on jo julistanut perussuomalaiset neljänneksi pääministeripuolueeksi. Perussuomalaiset menestyvät, koska muut ovat niin huonoja, jopa valjuja. Kirjailija, ex-poliitikko Jörn Donner on lausunut havainneensa, että työkykyinen, kieliä osaava, kokenut, oikeita töitä tehnyt mies ei ole haluttu politiikan piirissä, paitsi perussuomalaisten puolueessa. Siinä piilleekin puoluejohtaja Timo Soinin suosio ja menestys.

 8. populisti sanoo:

  Ettekö te tahvot tajua, että äänemme perussuomalaisille on kapina nykyistä/entistä hallitustapaa ja sitä harjoittaneita puolueita vastaan.
  Minua ei kiinnosta pätkääkään, mitä perussuomalaiset ovat luvanneet/ tulevat lupaamaan tai mitä he saavat aikaan, sillä huonommin ei voi enää mennä kuin nyt menee markkinadiktatuurissa avuttomina rämpiessämme.

  Vain kuolema estää minua äänestämästä perussuomalaisia. Amen.

 9. Jur.kand. sanoo:

  Raakagallupit näyttävät juuri nyt perussuomalaisille 24-26, jopa 35 prosentin kannatusta. Kuten Yle-television maanantai-illan 28.2. ajankohtaisohjelmassa tuotiin esiin, tutkimuslaitosten gallupien korjauskertoimet halutaan pitää salassa, vaikka eurooppalaisiin yhteistyöjärjestöihin liittyneet tutkimuslaitokset ovat liputtaneet tässäkin asiassa avoimuuden puolesta. Nyt kuitenkin mm. Taloustutkimuksen Helsingin Sanomille PerusS-puolueen raakagalluplukema on ”korjattu” 24 %:sta 17,9 %:iin, kokoomuksen 22% 20.2 %:iin, demarien 15% 17.9 %:iin vasemmiston 5% 8%:iin, keskustan 16% 18.2 %:iin, vihreiden 12% 8,8 %:iin. Kukaan ei siis tiedä tällä hetkellä ns. oikeita kannatuslukemia.

  Maanpuolustus on varsinkin naisehdokkaiden teemana jäänyt pimentoon – valitettavasti. Perussuomalaiset vaativat aluepuolustusjärjestelmän ja varuskuntien säilyttämistä, poikkeuksena Obbnäsin ruotsinkielisen varuskunnan yhdistämistä naapuri-Tammisaaren varuskuntaan. Uhkana Suomelle on myös Ruotsin armeijan alasajo ja Ruotsin synnytystuskissa olevan palkka-armeijan keskittyminen rauhanturvatehtäviin, mm. sotimalla Afganistanissa. Uhkana ovat Suomen turvallisuudelle nyt myös kaasuoligarkki Putinin Gazpromin Itämeren tuleva uusi laivasto, parkeeraten Helsingin edustallekin ja Pihkovan laskuvarjojääkäridivisioonan 20 000 laskuvarjojääkäriä uhkana Helsingin puolustukselle. Säilyttäkää Santahaminan varuskunta ja varjelkaa se vihreiden hamppuviljelmiltä.
  Hallintopääkaupunki siirrettävä turvallisuussyistä Mikkelin päämajakaupunkiin tai Jyväskylään.

Jätä kommentti

css.php