VEROLINJAUKSET SELVILLÄ

verokarhu.jpgKaikki suurimmat puolueet ovat nyt julkaisseet tulevan eduskuntavaalikauden verolinjauksensa. Nyt äänestäjillä on mahdollisuus tehdä päätös kenen kelkkaan hyppäävät kun ”Persut” julkaisivat viimeisenä omat tavoitteensa.

Kiistaa käydään julkisuudessa nyt siitä mikä on tasaveroa tai progressiivistä veroa. Pääomaverosta ei ole enään epäselvyyksiä, se tulee nousemaan 2 prosenttia yritysjohtajien vastusteluista huolimatta. Jos pääomaveroon tulee lisäksi lievä progressio, se on hyvä.

Kokoomus on jäämässä lähes yksin tuloverojen kevennysesityksensä kanssa. Ainoastaan Vihreät ja RKP ovat Kokoomuksen kanssa samoilla linjoilla ja tästä syystä ennustankin Vihreille oppositiokautta seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Arvonlisäveron korotusesitykset tulevat jakamaan puolueiden väliset erot niin, että tulevat hallituspuolueet joko nostavat veroa tai  eivät nostaisi, vaan verotus ratkaistaisiin muulla tavalla. Kompromissiä en nää tässä tilanteessa mahdolliseksi.

Vaalitulos tulee ratkaisemaan jatkaako nykyinen Oikeistohallitus vai kantaako Perussuomalaisten kiito loppuun saakka ja maahan tulisi Demarien ja Perussuomalaisten ympärille rakennettu hallitus.

Arvonlisäveron korotuksen vaikutus pieni-  ja keskituloisten ostovoimaan pitää selvittää ehdottomasti ennen vaaleja. Demarien Pia Viitasen ”heitto” Jyrki Kataiselle on aiheellinen vaatimus, että ministeriö laskee todelliset vaikutukset arvonlisäveron korotukselle.

Arvonlisäveron korotusta esittävien tulisi selvittää myös, miten korotusta kompensoidaan tuloverokevennysten avulla pienempituloisille palkansaajille.

Vai halutaanko,että osalla väestöstä ei ole veronkorotuksen jälkeen varaa kuin pelkkään tonnikalaan ja riisiin… siihen perinteiseen opiskelijaruokaan?

Ellei selvitystä pystytä ministeriöstä antamaan ennen vaaleja olen arvonlisäveron korotuksen eli tasaveron vastustaja.

Jätä kommentti

css.php