HALLITUKSEN ”KÄDENOJENNUS” LAPSIPERHEILLE

Pääministeri Kiviniemen hallitus on hehkuttanut  koko vaalikauden  kuinka lapsiperheiden asemaa on parannettu tällä vaalikaudella.  Lapsiperheiden heikentyneestä taloustilanteesta puhuville hallitus on rehvastellut mm. lapsilisien ja lastenhoidon tukien sitomisesta indeksiin.

Hallitus on mainostanut erillispäätöstään ainutlaatuiseksi, kun hintojen noustessa myös lapsilisät nousevat.

Jokainen tietää, että hinnat ovat ”pikkuisen” nousseet. Tämän historiallisen indeksikorotuksen me kaikki lapsiperheet saamme jo tämän kuun alusta.

Lapsilisiin tuleva ”huikea” 40 sentin korotus kuukaudessa sai varmasti monen lapsiperheen ikionnelliseksi. Vuositasolla indeksin tuoma lapsilisän korotus on 4,80 euroa.

Vielä, kun tähän lisätään Vähimmäismääräistä sairauspäivärahaa, vanhempainpäivärahaa ja erityishoitorahaa saavat, joiden päivärahoja tosin korotetaan hieman maltillisemmin eli 7 senttiä kuukaudessa , mikä  tekee kokonaista 84 senttiä vuodessa!

Kysynkin voiko tätä joku pitää lapsiperheiden aseman parantamisena? Miten ministerit ylipäätään kehtaavat mainostaa ajavansa lapsiperheiden etuja tällaisten naurettavien korotuksien jälkeen.

Onneksi kansa on heräämässä ja ”rankaisee” näitä Kokoomuksen ja Kepun katteettomien vaalilupausten esittäjiä alhaisilla kannatuslukemilla.

Herätkää lapsiperheet puolustamaan tulevissa vaaleissa oman asemanne parantamisen puolesta.

Härkää sarvista 2011

Hämeen alueen kansanedustajaehdokkaasi tulevissa vaaleissa

3 kommenttia artikkeliin “HALLITUKSEN ”KÄDENOJENNUS” LAPSIPERHEILLE”
 1. Pimu sanoo:

  Kokkareilla ja kepuleilla ei taida oikein olla selvää kuvaa siitä, että mitä eroa on kädenojennuksella ja keskisormen ojennuksella.

 2. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Habanero!
  Mainitsemasi lapsilisän korotus tietää valtiolle n. viiden millin lisämenoa vuodessa. Se ei ole paljon, mutta on mukavampi keskustella kokonaisvaikutuksista.
  Nimimerkkisi viittaa tangon taivutukseen. Et kai ole seuraava Kanki-Kaikkonen.
  T. Hessu K.

 3. Juha Kari sanoo:

  Tervehdys Heikki!
  Habanero on chili ja liittyy Vasurien aikaisempiin tunnuksiin…väkevä punainen ja siitä juontuu tämä nimimerkkini.

  En panisi yhtään pahakseni vaikka olisin seuraava Kanki-Kaikkonen. Nimittäin silloin tavoitteeni on toteutunut eduskuntavaaleissa ja työpaikka on seuraavat neljä vuotta Arkadianmäellä.

  Syy miksi nostin ”kissan pöydälle” on rehvastelu lapsiperheiden aseman parantamisesta indeksin avulla. Aika kallis mainos hallitukselta pistää tuo 500 miljoonaa siihen, että pääsee kehumaan hallituksen aikaansaannoksia kun peilaa sitä siihen mitä lapsiperheet tällä rahalla saavat.

  T. Juha

Jätä kommentti

css.php