SUOMEN RIKOSLAKIA TIUKENNETTAVA

iStock_000003404923Small.jpgSuomen rikoslakia on syytä tiukentaa kovalla kädellä.

Rikollisten päänsilittely mm. raiskaustapauksissa on johtanut Suomessa siihen, että vain pieni osa rikoksista tulee poliisin tietoon. Suuri osa raiskausrikoksista jää ilmoittamatta, kun uhreiksi joutuneet  tietävät, että tuomiot raiskauksista ovat lähes poikkeuksetta ehdollisia.

Suomalaisen oikeusvaltion häpeällisenä esimerkkinä voi pitää Helsingissä  poliisin tekemää raiskausta, jossa poliisi houkutteli virkamerkillä asuntoonsa 16-vuotiaan teinitytön ja raiskasi tytön juotettuaan tämän ensin sammuksiin.

Tuomioksi poliisi sai tästä rikoksesta kaksi vuotta ehdollista vankeutta! En voi käsittää mitä tämän tuomion antaneen tuomarin päässä on liikkunut? Myös syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä hylättiin. Ainoa rangaistus, minkä tämä poliisi sai oli potkut perseelle ja sen myötä poliisin uran loppu.

Monet sanovat, että rikoslakia ei tule koventaa perusteinaan vankiloiden täyttyminen. Olen heidän kanssaan jyrkästi eri mieltä. Jos raiskauksesta saisi aina  edes muutaman vuoden linnareissun, se taatusti vähentäisi pidemmällä aikavälillä raiskausten määrää.

Henki- ja väkivaltarikoksien rangaistuksista tulisi myös saada huomattavasti ankarammat tuomiot. Suomessa on aina ihannoitu jenkkityyliä. Miksei myös rikoksista saatujen tuomioiden pituudessa oteta mallia jenkkilästä.  Amerikkalaissotilas tuomittiin sadaksi vuodeksi vankeuteen irakilaistytön raiskauksesta ja murhasta sekä hänen perheensä murhaamisesta. Luulenpa, että pusikossa kyttääminen ja henkirikokset vähenisivät  Suomessakin, kun muutama raiskaaja tai  henkirikoksen tekijä saisi ankaramman tuomion.

Kolmas rikollisryhmä, joka pääsee nykyisen rikoslain mukaan lähes poikkeuksetta sakkorangaistuksella on eläimiin kohdistuvat rikokset. Näille eläimiin kohdistuvien rikosten tekijöille pitäsi tuomita aina elinikäinen eläimen pito kielto heti ensimmäisestä kerrasta.

Hyssyttelemällä ja päänsilityksillä ei rikollisuutta  Suomessa vähennetä!

Kommentti artikkeliin “SUOMEN RIKOSLAKIA TIUKENNETTAVA”
  1. Jur.kand. sanoo:

    Arvostettu rikosoikeuden professori Inkeri Anttila totesi ykskantaan luennollaan Keisarillisen Tsaarin yliopistossa Senaatintorin varrella ennen ukko-Paasion hallituksen valtaan nousua, että 70 % rikoksista on uhrien myötävaikuttamaa. Tulivat silloin mieleen lumput kopsuvine korkoineen Sörkän raiteilla…

Jätä kommentti

css.php